Nieuwe campagne ‘Gas-Elektriciteit: durf vergelijken!’


dinsdag, 11 november, 2014
Campagne gas-electriciteit

In het dagelijkse leven moet je voortdurend keuzes maken. Om dit te doen, vergelijk je de verschillende opties die worden aangeboden. Voor aardgas en elektriciteit is het niet altijd makkelijk een keuze te maken tussen de diverse leveranciers of twee verschillende formules van dezelfde leverancier. De verschillende firma’s bieden allemaal eigen formules aan die moeilijk te vergelijken zijn. De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie en het gemeentebestuur kunnen jou hierbij helpen.
Na het succes van de informatiecampagne ‘Gas-Elektriciteit: durf vergelijken!’ die door de FOD Economie in 2012 werd georganiseerd, besliste de minister van Economie en Consumenten om in 2014 terug dezelfde campagne op touw te zetten. Vergelijk je de aanbiedingen van de diverse gas- en elektriciteitsleveranciers niet en gebruik je sinds lange tijd dezelfde formule? Weet je niet wat je moet doen om van contract te veranderen of denk je dat dit problemen zal opleveren? Heb je geen internettoegang of je weet niet hoe je de beschikbare vergelijkingstools moet gebruiken? Dan is de nationale informatiecampagne ‘Gas - Elektriciteit: durf vergelijken!’ zeker iets voor jou.

 

Op maandag 24 november 2014 kan je van 9.00 tot 15.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis terecht bij een medewerker van de FOD Economie. Die zal jou tonen hoe je de bestaande tools op het internet kan gebruiken om de aanbiedingen van de verschillende gas- en elektriciteitsleveranciers te vergelijken. Op die manier kan je zelf met kennis van zaken een keuze maken. Je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Neem wel de laatste jaarlijkse factuur (globale afrekening en regularisatiefactuur) van jouw aardgas- of elektriciteitsleverancier mee. De medewerker zal jou aan de hand van deze documenten helpen om de simulatie uit te voeren.

 

 

Let op! De medewerkers zullen jou tijdens het gesprek helpen bij de simulatie en de juiste informatie overhandigen, zodat je vervolgens de formule kunt kiezen die het best bij jouw behoeften past. Zij kunnen die dag echter niet alle vragen over problemen met jouw aardgas- of elektriciteitsleverancier beantwoorden. Heb je vragen? Dan proberen zij je te helpen en geven ze je de contactgegevens van de diensten die jou het best verder kunnen helpen. Geraak je die dag niet in het gemeentehuis? Dan kan je zelf een simulatie maken op www.vreg.be.

 

 

Meer info?

economie.fgov.be