Europese schoolfruitactie De Puzzel


woensdag, 8 oktober, 2014
Europese schoolfruitactie De Puzzel

Vanaf dit schooljaar neemt GBS De Puzzel deel aan de Europese schoolfruitactie, Tutti Frutti. Tutti Frutti is het Vlaamse schoolfruit en -groenteproject. Het principe is dat de leerlingen van De Puzzel, die deelnemen aan dit project, elke woensdag een lekker stuk fruit of groente kunnen eten als tussendoortje.

Het project wil op een positieve manier het eetgedrag van kinderen en jongeren beïnvloeden en de aandacht van de scholen voor gezonde voeding versterken. Door minstens één keer per week een stuk fruit of groente op school te eten, leren kinderen verschillende soorten kennen. Door het fruit en de groenten samen met de klasgenoten en de juf  of meester op te eten, worden ze aangemoedigd om te proeven en nieuwe smaken te ontdekken.

Het project wil echter verder gaan dan gezamenlijk fruit en groente eten: de vaste fruitdag vormt een aanknopingspunt voor een bredere werking en educatie rond fruit, groenten en gezonde voeding in het algemeen. Het project kadert m.a.w. perfect binnen het gezondheidsbeleid van scholen.