Drie basisscholen doen een actie voor de Warmste Week


maandag, 12 december, 2016
Drie basisscholen doen een actie voor de Warmste Week

In ’t Sjibke bakken de leerlingen van 4A cupcakes, koekjes en wafeltjes die ze verkopen aan hun familie en vrienden. Tevens gaat er een verkoop door op dinsdag 13 en 20 december en op vrijdag 16 en 23 december aan de schoolpoort. De opbrengst van hun actie gaat naar Pulderbos.

In Revalidatiecentrum Pulderbos revalideren kinderen en jongeren tot 21 jaar met een neurologische of pulmonaire problematiek. De revalidatie kan op residentiële basis of op basis van dagrevalidatie. Uitsluitend voor de revaliderende kinderen en jongeren is er een basischool en een secundaire school die zo snel mogelijk starten met het geven van onderwijs.

De leerlingen van 4A en 4B van GBS De Klimroos bakken koekjes in samenwerking met bakkerij Nijs. Deze mogen ze verkopen op donderdag 22 december aan de schoolpoort van 15u tot 16u. Zij steunen Make-a-wish.

Make-A-Wish vervult de hartenwens van kinderen tussen 3 en 18 met een levensbedreigende ziekte.

GBS De Puzzel sluit het eerste deel van het schooljaar, samen met de kinderen en de ouders, af op de speelplaats op vrijdag 23 december vanaf 14u20 tot 16u. Ze bieden de kinderen wafeltjes in ruil voor een vrije gift. Nadien nodigen ze de ouders uit op de speelplaats voor een gezellige 'drink'. Ze bieden Glühwein en chocomelk aan. De opbrengst gaat naar Beyond-the-moon.

Beyond the Moon biedt families met een ernstig ziek kind de gelegenheid om samen te genieten van een onvergetelijke, kosteloze vakantie in een kindvriendelijke omgeving, ver weg van ziekenhuizen en dagelijkse behandelingen. Een vakantie geeft hen nieuwe energie om de batterijen te vullen en samen verder te strijden tegen de ziekte.